Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул се надяват дори Гасли да се бори с Мерцедес...

В Ред Бул се надяват дори Гасли да се бори с Мерцедес в Мексико

3399
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

В отбора на Ред Бул публично са предпазливи относно шансовете си в предстоящата Гран при на Мексико, въпреки че дори в години, когато отборът не бе в състояние да се бори с Мерцедес за титлите, се справяше много добре на Аутодромо Ерманос Родригес. Неофициално обаче в Милтън Кийнс се надяват дори Пиер Гасли с Алфа Таури да е в състояние да се бори със съперниците от Мерцедес, твърди немското издание Ауто Мотор унд Шпорт.

„Всички експерти очакват победа на Ред Бул в Мексико (с Макс Верстапен). В идеалния случай със Серхио Перес на второ място. Неофициално от лагера на Ред Бул дори изразяват надежда Пиер Гасли с Алфа Таури да е в състояние да притисне [Люис] Хамилтън благодарение предимството на двигателя Хонда“, се казва в публикацията

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко пък заяви, че Верстапен е напълно възстановен от настинката, която повлия на физическото му състояние по време на уикенда в Остин.

„Имаше обикновена настинка, която все още съществува, дори през ерата на коронавируса. Не се чувстваше наистина добре само в началото на състезанието. Но пи много течности в кокпита и се оправи“, обясни Марко.

„Следващите две надпревари – в Мексико и Сао Пауло – по принцип би трябвало да ни пасват повече заради надморската височина. Но не искаме да разчитаме на това. Ще се постараем да извлечем най-доброто, както го сторихме и в Остин“, заяви 78-годишният австриец.

Самият Верстапен се надява да гради върху доброто си представяне от САЩ, където той и екипът не очакваха успех, но спечелиха

„Имам добри спомени от Мексико и двете ми победи там. Знаем, че сега благодарение на Чеко ще имаме още повече фенове и нямам търпение да ги видя всички на пистата. Надявам се и да сме конкурентоспособни през уикенда. Изключително важно е с отбора да се постараем да направи три добри надпревари сега, когато се борим за шампионата. Ще се пътува много, има разлики в часовите пояси, но наистина нямам търпение отново да карам в Мексико и Бразилия и да видя новите предизвикателства на пистата в Катар“, каза Макс.

Перес е безкрайно развълнуван преди домашната си Гран при, още повече, че този сезон ще се състезава с наистина конкурентен автомобил

„Страната ми винаги ме е подкрепяла – през цялата ми кариера – и обожавам всеки шанс да карам пред тези фенове. Хората се изумяват каква поддръжка получавам в Мексико. А сега е просто страхотно да съм с отбор и кола, позволяващи ми да мечтая за победа в родината си“, сподели мексиканският пилот.

„Планирам да изведа целия екип на вечеря, за да съм сигурен, че са опитали страхотната мексиканска храна и са видели прекрасните ни традиции. Освен това исках нещо наистина специално за Мексико и дизайнерът на каските ми измисли невероятни неща.“