Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул готови да протестират срещу Браун GP

Ред Бул готови да протестират срещу Браун GP

44
0

От Ред Бул казаха, че ще пуснат официален протест срещу Браун GP, ако дизайнът на дифузьора им бъде одобрен в Мелбърн.

Въпросите около дифузьорите се появиха, след като Уилямс и Тойота представиха малко по-висок дизайн, отколкото първоначално бе планирано в правилника.

Дебатите обаче достигнаха ново ниво с появата на новата кола на Браун GP, която притежава уникална концепция за дифузьор, която според някои също е в разрез с правилата. Нещо повече – болидът на Браун GР доминираше в тестовете, откакто се появи.

По повод на дизайна на Браун GP Хелмут Марко каза: „Той е нелегален: ще пуснем протест в четвъртък, ако компонентът не бъде модифициран, така че да отговаря на правилата, защото в момента осигурява предимство от пет десети на обиколка. Седем отбора са категорични, че дизайнът е нелегален.”

Президентът на ФИА, Макс Мозли, разкри миналата седмица, че очаква протести в Мелбърн.

„Вероятно въпросът ще бъде отнесен до стюардите, които ще направят решение. То почти сигурно ще бъде оспорено от ощетената страна. Тогава проблемът ще бъде пратен при Апелативния съд и ще бъде решен.”

„Няма грешна страна. Според мен въпросът може да бъде спечелен от всяка една от страните. Но някой трябва да вземе решение и, за щастие, това не съм аз.”

Рубенс Барикело бе казал по-рано, че е напълно спокоен по отношение на потенциалния скандал.

„Прочетохме правилника много внимателно и резултатът може да бъде видян от всеки.”