Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул губи по секунда на обиколка заради двигателя, твърди Хорнер

Ред Бул губи по секунда на обиколка заради двигателя, твърди Хорнер

42
0
Даниел Рикиардо

Колите на Ред Бул губят близо секунда на обиколка заради по-слабия си двигател. Това смята спортният директор на Биковете Кристиан Хорнер. Екипът от Милтън Кинс използва моторите на Рено под името Tag Heuer. Те очевидно са по-слаби като мощност спрямо водещите Мерцедес и Ферари, като според Хорнер изоставането спрямо тях остава значително.

„В Австралия изследвахме каква е разликата между различните задвижващи системи и стигнахме до извода, че с нашия мотор губим 0.8 сек спрямо Ферари, заяви Хорнер. – Двигателят на Торо Росо (миналогодишната версия на Ферари) също е по-добър от нашия. Но ние ще успеем да наваксаме. Просто ни дайте малко повече време.”

В Бахрейн заради по-дългата конфигурация и дългите прави разликата се предполага, че е достигала 1 секунда на обиколка спрямо двигателя на Ферари и малко повече спрямо този на Мерцедес. Изоставането на Даниел Рикиардо в квалификацията спрямо пилотите на Скудерията бе 0.8 сек, а спрямо тези Сребърните Стрели бе 1.3 сек. Което на теория означава, че шасито на Ред Бул е второто по-бързина в решетката.