Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Торо Росо ще ползват една и съща спецификация на...

Ред Бул и Торо Росо ще ползват една и съща спецификация на Хонда през целия сезон

1114
0
Торо Росо
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимовете на Ред Бул и Торо Росо ще използват една и съща спецификация на двигателя на Хонда през целия предстоящ сезон. Това заяви техническият директор на японците Тойохару Танабе след представянето на новия STR14.

И двата отбора тази година ще са с агрегатите на Хонда. През миналия сезон продуктите на компанията показаха сериозен напредък по отношение на мощността и надеждността в колите на Торо Росо.

„Това е най-логичният метод  и такъв, който Хонда смята, че е най-добрият, каза Танабе. – Освен това правилата постановяват, че трябва да доставяме еднакви продукти на всички наши клиенти. Но не е само това.

Трябва да ги третираме еднакво по отношение на ресурсите, които отделяме за операциите. И по отношение на развитието. Това би трябвало да е лесна процедура, тъй като дамата отбора са част от едно семейство.“

По отношение на целите на Хонда за 2019 г., Танабе коментира: „Целта ни е да постигнем по-добри резултати спрямо 2018 г. по отношение и на двата отбора. За партньорството ни с Торо Росо това означава завършваме по-напред от 9-ото място в шампионата при конструкторите.

Освен това трябва да спечелим повече точки, да сме по-надеждни и може би да повторим миналогодишния резултат от Бахрейн (4-о място на Гасли). За момента не знаем какво да очакваме. Защото не знаем какво правят съперниците ни.“