Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул: Имахме някои проблеми, които може и да не бъдат разрешени...

Ред Бул: Имахме някои проблеми, които може и да не бъдат разрешени в рамките на един състезателен уикенд

4590
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

В Ред Бул са допуснали няколко грешки още в началото на уикенда за Гран при на Сингапур, посочи главният инженер на тима от Милтън Кийнс Пол Монахан. В екипа имаше съмнения дали резултатите от симулатора са били правилни, дали става дума за пропуски на самата писта и не бяха напълно сигурни какво става. Това се случва за първи път в Ред Бул този сезон. Обичайно екипът няма сериозни грижи, по колите се правят само настройки за уточняване.

„Тези автомобили са прототипи. Не е задължително това, което е на тях в петък, да остане и за неделя. Крилото още е на болида. (Става дума за ревизираното задно крило за RB19 – б.р.) За пода ще ви оставя вие да прецените и да видим колко сте внимавали в петък“, посочи Монахан

От Ред Бул изпробваха нов под, но от квалификацията нататък се върнаха към предишната версия.

„В петък сутринта имахме някои проблеми, следобед се появиха други грижи. (Монахан има предвид в първата тренировка, която по принцип е преди обяд и по навик често я наричат сутрешна дори в Сингапур, където времената на сесиите са променени. Същото важи за „следобедна“, въпреки че на точно това улично трасе втората петъчна сесия е от 21 часа местно време – б.р.) В последната свободна тренировка изглеждаше като че ли имаме известен прогрес. В квалификацията обаче леко прекалихме. Разликите са доста малки, а не дадохме на пилотите си кола, с която да запишат по-добри резултати“, каза още Монахан, който е един от техническите ръководители на екипа на писта в Ред Бул, цитиран от the-race.com.

„Направихме повече големи промени, отколкото се случват по принцип. Имахме някои проблеми, които може и да не бъдат разрешени в рамките на един състезателен уикенд. Допуснахме и някои грешки. Кулминацията на всичко това бе отпадането в Q2.“

„Ако можехме да започнем уикенда отначало, със сигурност щяхме да подходим по различен начин. Много отбори в питлейна биха могли да го кажат. Но мисля, че просто допуснахме някои грешки“, добави главният инженер на Ред Бул.