Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул могат да се борят за победа според Рикиардо, Фетел по-предпазливо...

Ред Бул могат да се борят за победа според Рикиардо, Фетел по-предпазливо настроен

48
0
Себастиан Фетел

Ред Бул могат да се борят за победа в Гран при на Монако, смята Даниел Рикиардо след днешните свободни тренировки по улиците на княжеството. Съотборникът му Себастиан Фетел обаче бе по-умерен, като каза, че по принцип Мерцедес успяват да вдигнат темпото за квалификацията.

Рикиардо единствен се движеше близо до Люис Хамилтън и Нико Розберг в първата тренировка, която се проведе на суха писта. Според него уникалният характер на уличното трасе дава реален шанс на тима му да води битка за успеха.

Сутринта премина добре. Още е рано да се правят предвиждания, но сме сравнително близо до Мерцедес. С малко промени през следващите 24 часа, ако се получат така, както ги искаме, ще можем да ги гоним. Ако можем да ги победим някъде, тук е мястото. В момента изглежда като че ли няма сектор, където да имат сериозно предимство спрямо всички останали – заяви австралийският пилот.

Съекипникът му бе значително по-предпазлив в коментара си. Той заяви преди всичко, че е очевидно, че Мерцедес са фаворити и за шестата надпревара от календара.

Виждали сме, че в събота обикновено са в състояние да вдигнат темпото. Ясно е, че ние ще се опитаме да постигнем същото. Според мен сме по-близо (до тях) на тази писта, където няма сериозни прави, но да видим. Във втората сесия не направихме кой знае колко обиколки, но усещането в колата бе добро. Не можехме да научим кой знае какво в тези условия. Смятам, че подобрихме болида. Или поне такова бе усещането в сравнение със сутринта. Тук е важно да се чувстваш комфортно в колата си, за да си в състояние да натискаш на лимита – каза още Фетел.

Четирикратният световен шампион бе запитан и дали според него Ейдриан Нюи ще продължи договора си с Ред Бул. Самият конструктор заяви, че ще остане в Милтън Кийнс в близкото бъдеще.

Не знам – отговори Фетел. – Има много истории, но сега той сам заяви, че ще остане. Ейдриан е важна част от отбора, но както съм казвал и преди, мнозина са наистина важни за екипа и имат принос за успехите ни.