Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул може да се откаже от новата версия на двигателя на...

Ред Бул може да се откаже от новата версия на двигателя на Рено

64
0

Тимът на Ред Бул може да се откаже да използва последната подобрена версия на двигателя на Рено, когато тя бъде готова за използване. Очаква се френската компания да я пусне за употреба за Гран при на САЩ, като първоначалните планове бяха това да се случи още за състезанието в Русия. В нея ще бъдат използвани най-вероятно всички останали 12 токена или области за развитие на задвижващата система.

Новата ъпгрейдната версия на задвижващата система обаче ще може да бъде използвана само за 4 състезания, колкото ще остават до края на сезона. При това за американското състезание и двамата пилоти неизбежно ще получат по 10 места наказание в стартовата решетка, тъй като отдавна са преминали разрешените 4 за сезон. Заради малкото оставащи състезания и рисковете от повреди в новата версия на двигателя спортният директор на ред Бул Кристиан Хорнер смята, че нито един от пилотите на „Биковете” може да не използва новата спецификация на мотора.

„Възможно е, заяви Хорнер пред motorsport.com относно идеята тимът да не използва подобрената спецификация на Рено до края на сезона. – Това, което трябва да сметнем, е дали подобреното представяне си струва на фона на изоставането на стартовата решетка заради наказанията. Мисля, че при Рикиардо така или иначе ще трябва да се използва нов двигател. Затова теоретично това трябва да бъде новата D-спецификация ако е надежда. А в момента се полагат много усилия тя да бъде такава.”