Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул може да се върнат към първоначалната версия на RB8 за...

Ред Бул може да се върнат към първоначалната версия на RB8 за Австралия

17
0
Марк Уебър

Екипът на Ред Бул може да се върне към първоначалната версия на болида си RB8 за Гран при на Австралия, след като не можа да изпита почти коренно различния вариант, излязъл на бял свят миналия уикенд. Твърдението е на немското auto motor un sport и е продиктувано от проблемите през последните два дни тестове от предсезонната подготовка.

Марк Уебър кара чисто новото шаси в събота, но в неделя Себастиан Фетел счупи първо предно крило, а след това скоростна кутия и съответно остана с едва 23 тура.

Колата имаше толкова много промени, че механиците се хвърляха да я крият при всяко прибиране в бокса. Въпреки това шампионите са фаворити във всички прогнози, изказани до момента и се твърди, че са най-бързи сред тимовете в началото на сезон 2012 г.

Наблюдавах дългата серия на Уебър в събота следобед и не беше нещо особено. Нито като времена в тур, нито като износване на гумите – е цитиран неназован инженер от противников отбор.

Самият австралиец бе сравнително доволен, докато съотборникът му не получи реална представа за качествата на автомобила. Подробности за реакциите им, RB8 и съвсем новата му версия пък можете да намерите в новия брой на списание ClubS1 (147).

Междувременно съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко заяви, че отборът е малко по-напред от съперниците си. Личният довереник на собственика на тима Дитрих Матешиц, който има огромно влияние в тима, сподели мнението си пред австрийската телевизия Сервус.

Аз виждам нещата така: ние сме малко по-напред, след това са Макларън и Мерцедес. Не мога съвсем точно да посоча реда, но не съм и твърде далеч от истината. Що се отнася до Ферари, то на Херес колата им вървеше зле. Подобри се от тогава, но в момента, в който говорим, вярвам, че Ферари не са в позиция да гонят подиум – заяви Марко.