Начало Избрани Ред Бул направи първи обиколки с RB19

Ред Бул направи първи обиколки с RB19

3250
0
Ред Бул RB19
снимка: @redbullracing

Ред Бул направи няколко обиколки с RB19. Австрийският отбор излезе за първи път на пистата с новия си автомобил по време на тайна тестова сесия на Силвърстоун.

Ред Бул представи разцветката на болида за сезон 2023 на 3 февруари в Ню Йорк. Екипът от Милтън Кийнс използва същата тактика, както през 2022 г. Тогава бе проведено специално събитие за показване на ливреята и спонсорите. Сега австрийците отново използваха автомобил, който няма да има почти никаква прилика с този, който ще се появи на тестовете в Бахрейн в края на месеца.

Вчера Ред Бул проведе изпитания на пистата Силвърстоун, които не бяха обявени публично. Световните шампион не разкриха никаква информация за това събитие с изключение на кратък видеоклип в своите канали в социалните медии. В него обаче не се вижда как точно изглежда дизайна на RB19.

Автомобилът е бил управляван от титулярните състезатели на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес. Същевременно официалният трети на екипа Даниел Рикиардо не е бил зад волана на RB19.

Изглежда че отборът от Милтън Кийс е провел така наречения „снимачен ден“, който е разрешен от правилника. По време на него RB19 най-вероятно е бил оборудван с демонстрационни гуми на Пирели. Това е напълно обичайна практика сред отборите от F1 при такива събития. Според правилата, всеки един отбор може да измине пробег до 100 км с текущия си болид по време на частни тестове или снимачни дни.

По-късно Ред Бул публикува и кратък видеоклип в профилите си в социалните мрежи. В него действащият световен шампион Макс Верстапен коментира първия си ден зад волана на RB19.

„Току-що карах RB19 за първи път. Разбира се, това е снимачен ден, но първото впечатление беше добро. Всичко работеше много добре вървеше много гладко и точно каквото се иска в ден като този. Сега съм много развълнуван да се отправя към Бахрейн“, сподели Верстапен.

Подобно на Ред Бул, Алфа Ромео също проведе снимачен ден в петък. Отборът от Хинвил направи няколко обиколки на пистата Каталуния с Валтери Ботас и Гуаню Жу.