Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул не са забавили развитието на болида за следващата година

Ред Бул не са забавили развитието на болида за следващата година

2640
0
Ред Бул RB16B
RB16B, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул не са се забавили с развитието на болида за следващата година. Това каза шефът на отбора Кристиан Хорнер. Той вярва, че тимът от Милтън Кийс е успял да намери точния баланс между разработването на тазгодишния шампионски автомобил и фокусирането върху новия претендент за титлата през 2022. 

Ред Бул бяха последният отбор, който спря развитието на своята кола за 2021. Главната причина за това бе битката на Макс Верстапен с Люис Хамилтън. В крайна сметка това решение донесе успех на австрийците. след като Верстапен спечели по изключително спорен начин титлата в Абу Даби.

Голямата част от тимовете на стартовата решетка се фокусираха върху новите технически правила за 2022. Първи това направиха от Хаас, които използваха всичките си ресурси за догодина. На практика американците се състезаваха с миналогодишната кола. Мик Шумахер и Никита Мазепин бяха в дъното на колоната и не стигнаха до зоната на точките.

Новите правила в регламента се очаква отново да разместят силите в F1. При предишните големи промени в правилата през 2009 и 2014 се видя как определени отбори дръпнаха напред, а други сериозно изостанаха.

„Когато Ферари се появят с най-бързата кола и ни разбият в първото състезание, тогава ще кажете, че вероятно е така“, пошегува се Хорнер пред медиите.

„Всички знаем какви големи промени предстоят през 2022. Приложихме всички налични ресурси в бъдещия ни претендент за титлата. Всички отбори са направили това, което смятат за правилно. Това оказва натиск върху организацията“.

„Мисля, че точно тук екипът беше изключителен. Момчетата успяха да запазят темпото на развитие на автомобила за 2022 и в същото време се запази фокуса върху тазгодишната борба. Всички във фабриката положиха огромни усилия. Ангажиментът, показан от целия отбор бе феноменален“.

Главната цел на Ред Бул е защита на титлата при пилотите. Макс ще направи всичко възможно, за да повтори постижението на Себастиан Фетел, който спечели четири поредни първенства с австрийския тим. Хорнер с нетърпение очаква началото на зимните тестове, за да види кой отбор ще излезе начело.

„Ще видим кой е най-бърз когато се завърнем на пистата през февруари с напълно нови болиди. Те изглеждат и се чувстват различно. Тогава трябва да стане ясно кой е тръгнал по прав път и кой е сбъркал“, завърши Кристиан Хорнер.