Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул обяви графика за вторите тестове на Каталуня

Ред Бул обяви графика за вторите тестове на Каталуня

1349
0
пилоти 2020 тестове
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Екипът на Ред Бул обяви графика си за вторите тестове във Формула 1 на пистата Каталуня от утре до 28 февруари. И в 3-те дни двамата титулярни пилоти на тима Макс Верстапен и Алекс Албон ще се сменят зад волана на RB16.

Единият ще кара в сутрешната сесия, а другият в следобедната. В сряда първи ще върти обиколки Албон, в четвъртък Макс, а в последния ден първи отново на пистата ще бъде тайландецът.

Според шефа на тима Кристиан Хорнер, причината за редуването на пилотите е натрупването на умора ако единият от тях кара през целия ден. В първия ден миналата седмица Верстапен навъртя 168 обиколки на Каталуня, които са повече от 2 пълни състезателни дистанции.

„Мисля, че обиколките на Макс миналата сряда са повече, отколкото сме правили някога за един ден в Барселона, каза Хорнер. – Изморихме пилота ни почти докрай. Беше много позитивен ден.“

Самият Албон заяви, че във вторите тестове ще се фокусира върху представянето на колата в една бърза обиколка. Той обясни, че знае в кои области на автомобила трябва да се работи.

Зад волана на новите коли в първия ден от вторите тестове утре ще се сменят и титулярните пилоти на Ферари, Мерцедес, Макларън, Рено, Алфа Таури, Рейсинг Пойнт и Уилямс. Само в Хаас цял ден ще кара Грожан, а в Алфа Ромео сутринта ще прави изпитания резервният пилот Роберт Кубица. Следобед ще го смени Кими Райконен.