Начало Избрани Ред Бул официално потвърди причината за двойното отпадане в Бахрейн (обновена)

Ред Бул официално потвърди причината за двойното отпадане в Бахрейн (обновена)

11021
0
Ред Бул RB18
Ред Бул RB18, снимка Ред Бул Контент Пуул

Отборът на Ред Бул в F1 официално потвърди причината за двойното отпадане на пилотите си по време на откриващата надпревара в Бахрейн. От австрийския тим заявиха, че сапредприели необходимите мерки, за да гарантират, че това няма да се повтори.

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес се оттеглиха от състезанието в рамките на няколко обиколки. Веднага след това отборът започна задълбочено разследване, за да открие точната причина за проблемите, предизвикали катастрофалния край на надпреварата на Сахир.  В този момент световният шампион се движеше зад лидера в състезанието Шарл Льоклер. В същото време мексиканският му съотборник водеше битка за последното място на подиума с Хамилтън.

Ред Бул официално потвърди причината за проблемите и обясни как те могат да бъдат разрешени

След като по-рано тази седмица съветникът на тима Хелмут Марко заговори за вакуум в системата за подаване на гориво, сега говорител на австрийския екип потвърди тези съмнения.

„И двата болида страдаха от липса на налягане на горивото през миналия уикенд“, заяви говорител на Ред Бул.

„Двата автомобила са разполагали с необходимото количество гориво. За съжаление вакуумът е попречил на помпите да изпомпят горивото и да го доставят до двигателя. Предприехме необходимите мерки за отстраняване на аварията и не очакваме проблеми този уикенд.“

Двойното отпадане на Ред Бул остави отворена вратата за Ферари. Скудерията записа двоен успех в откриващото състезание за сезон 2022. Засега изглежда, че отборът от Маранело се е справил с новите технически правила в F1.

Екипът на Ред Бул е нарушил вечерния час преди старта на уикенда за Гран при на Саудитска Арабия. Механиците на екипа от Милтън Кийнс са работили през нощта, за да подготвят автомобилите на Макс Верстапен и Серхио Перес след двойното им отпадане в Бахрейн.

Във Формула 1 действат строги правила за работното време на членовете на отборите по време на уикендите за Гран при. Въпреки това преди да се предприемат конкретни действия, има редица изключения, които могат да позволят нарушаване на правилата.

„Миналата сряда, персоналът на екипа на Ред Бул, който е свързан с експлоатацията на автомобила, е бил в пределите на пистата по време на 13-часовия период за почивка. Той започва в 23:00 ч. (местно време) на 23 март. Това е 42 часа преди планирания старт на първата свободна тренировка и приключва 29 часа преди планирания старт на сесията“, се казва в изявлението на техническия делегат на F1 Джо Бауер.

Това е първото от осемте индивидуални изключения, разрешени на Ред Бул през сезон 2022. По този начин няма да са необходими допълнителни действия от страна на F1.