Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул оптимисти за темпото на RB5

Ред Бул оптимисти за темпото на RB5

46
0

Марк Уебър каза, че отборът на Ред Бул отива в Австралия с оптимистични нагласи след окуражаващите резултати в тестовете.

Новият RB5 определено се представи обещаващо в първоначалните тестове, въпреки че резултатите не бяха толкова блестящи в последните тестове. И все пак Уебър подчертава, че е позитивно настроен.

„Всъщност отиваме като оптимисти” – каза Уебър във вторник. „Очакваме с нетърпение времената от квалификацията.”

„С Барселона и Херес сме тествали само на две европейски трасета за целия зимен сезон, а сега отиваме на ново място. Затова трябва да се приспособим много бързо на Албърт Парк, като ситуацията е такава всяка година. Но сме оптимисти, че ще се представим добре.”

„Определено тестовата ситуация покрай забраните е много различна, така че вероятно много екипи не са особено уверени. Всички обаче сме на едно дередже – затова остава само да очакваме да видим как ще се развие сезонът. Надявам се на успешен сезон и го очаквам с нетърпение.”

Уебър счита, че Браун GP отиват в Мелбърн като фаворити, но зад тях ситуацията определено е много неясна.

„Колите на Браун са много интересни. Те се появиха доста късно, а изглежда, че са много, много бързи… като в Барселона дадоха времена, които бяха непостижими за другите.”

„Според мен Тойота са доста силни, а никога не трябва да се подценяват Ферари. Има много отбори със сходни времена с изключение на Браун. Затова остава само да видим как ще се развият нещата този уикенд. Единствената изненада е Макларън поради слабото им темпо. Те обаче никога не са за подценяване.”

Австралиецът подчертава, че въпреки инцидента от ноември месец той е напълно подготвен физически за най-голямото си изпитание – Гран при на Австралия.