Начало Избрани Ред Бул орязва заплащането на Перес?

Ред Бул орязва заплащането на Перес?

2514
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул може да ореже заплащането на Серхио Перес. Според нидерландски източници, мексиканецът има специална клауза в договора си с австрийския отбор. Тя позволява на Ред Бул да намали заплатата и бонусите на Перес, ако той натрупа прекалено голямо изоставане спрямо съотборника си Макс Верстапен.

Нидерландският вестник „Де Телеграаф“ съобщи интересна информация по-рано тази седмица. Според нея, настоящото заплащане Перес може да бъде коригирано този месец. Условието е той изостава със 125 или повече точки от Макс Верстапен

Понастоящем Перес изостава със 125 точки спрямо Верстапен. Това означава, че Перес е изправен пред потенциално намаляване на заплатата и свързаните с нея плащания за втората половина на сезона, макар да заема второто място във временното подреждане.

Според информация на източници, в момента Перес получава годишна заплата от около $7.5 милиона долара годишно. Бонусът към нея е около $3.5 долара. Той не е свързан с лични спонсорски договори.

Перес се доближи доста близо до Верстапен след старта в Азербайджан. Тогава той спечели спринта и основното състезание на уличната писта в Баку. След това той финишира втори в Маями, тъй като не успя да се пребори със своя съотборник.

Проблемите на Перес започнаха в Монако. Тогава пилотът на Ред Бул се удари малко след началото на Q1. После той не успя да постигне напредък на тясната улична писта в Княжеството и финишира 16-ти.

Перес не успя да влезе в Q3 в следващите четири квалификации. Това на свой ред му попречи да се бори за по-челни класирания. Състезателят на Ред Бул все пак финишира втори в спринта и трети в основното състезание в Австрия.

Опитният мексиканец започна да подобрява представянето си в последните два старта и се качи на подиума в Унгария и Белгия. Въпреки това той продължи да изостава от Верстапен, който триумфира в последните осем старта и на практика е недосегаем на върха.

В края на миналия месец д-р Хелмут Марко наскоро предположи, че Перес вече не мисли за титла. В същото време бившият пилот от F1 Карун Чандок изрази опасения, че Ред Бул е „пречупил“ мексиканеца.

Сега Ред Бул може да задейства клаузата и да коригира заплатата му. Това обаче не се очаква да промени продължителността на настоящия договор на Перес. Отборът от Милтън Кийнс най-вероятно няма да разкрива каквито и да е клаузи в контракта на мексиканеца.