Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Гасли ще кара за Алфа Таури; Ред Бул се интересува от...

Марко: Гасли ще кара за Алфа Таури; Ред Бул се интересува от Окон

2611
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли ще кара за Алфа Таури догодина, заяви Хелмут Марко при обсъждане на ситуацията с пилотите в отборите на Дитрих Матешиц във Формула 1. Съветникът на Ред Бул бе категоричен пред RTL, че френският пилот ще остане в тима от Фаенца. За Гасли обаче се говори, че води дискусии с Рено. Същевременно се твърди, че в Ред Бул се интересуват и от Естебан Окон.

„Взели сме решението си за Гасли. Той ще кара за Алфа Таури, а съотборникът му ще бъде обявен най-късно след Гран при на Бахрейн“, заяви Марко

През уикенда за Гран при на Португалия пък и австриецът, и шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер направиха изявления, изводът от които бе, че Алекс Албон има две състезания, за да убеди отбора да го задържи. Това неминуемо увеличава натиска върху пилота, въпреки че шефовете му публично повтарят колко го подкрепят.

На Алекс му трябва постоянство. Понякога не е твърде далеч зад Макс [Верстапен], но друг път разликата е твърде голяма. Бележи прогрес, наш пилот е и не бързаме да решаваме“, допълни Марко.

От Ред Бул казаха също така, че Албон няма да бъде сменян до края на сезона

Това бе прието с известен хумор от някои наблюдатели, като се има предвид как са постъпвали досега със състезателите си в Милтън Кийнс.

Мястото на Албон е толкова несигурно, че почти всеки свободен пилот на пазара е свързван с него. Поредното име е това на Естебан Окон. Ако Рено наистина прави опити да привлече Гасли, това означава, че Окон ще остане без кокпит. Четирикратният световен шампион и съветник на френския тим Ален Прост се чул с пилота по повод слуховете за Пиер, макар че не знаел откъде са тръгнали. С мястото в Ред Бул се свързва упорито и името на Серхио Перес.