Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул планира да изолира напълно Нюи от отбора в F1

Ред Бул планира да изолира напълно Нюи от отбора в F1

3193
0
Ейдриан Нюи
Ейдриан Нюи, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул планира да изолира напълно Ейдриан Нюи до края на годината. Според информация на racingnews365, отборът от Милтън Кийнс най-вероятно ще анулира предстоящата визита на британския дизайнер в Гран при на САЩ. Планът е Нюи да продължи да работи върху RB17 до края на престоя си при австрийците и да не посещава никакви стартове от Формула 1.

В началото май стана ясно, че Нюи си тръгва от Ред Бул в началото на 2025 г. 65-годишният дизайнер спря да работи за тима от F1 и се фокусира изцяло върху хиперкара RB17. Въпреки това той да присъстваше в бокса на тима по време на някои стартове от световния шампионат като Маями. Монако и Великобритания.

По-рано тази седмица стана ясно, че Нюи ще продължи кариерата си в Астън Мартин. Отборът от Силвърстоун спечели битката за подписа на легендарния дизайнер. Планът е Нюи да започне работа в отбора от 1 март 2025 г. и дори да бъде в ролята на акционер

От Ред Бул не приеха много добре съобщението на Астън Мартин. Според Кристиан Хорнер, британският отбор малко е избързал да обявява привличането на Нюи и е „започнал да празнува преждевременно.“ Той напомни, че дизайнерът все още има договор с Ред Бул и не е приключил работата по RB17. Но казаното от Хорнер изглежда не трогна никого.

Първоначалният план е Нюи да присъства в гаража на Ред Бул по време на Гран при на САЩ през октомври. Но според racingnews365, разбира, Ред Бул планира да отмени този ангажимент на британеца. Тимът от Милтън Кийнс предпочита той да се фокусира изцяло върху RB17 и да се откаже от пътуването до Остин. Всичко това е част от решението на тима да изолира напълно Нюи заради предстоящото му преминаване в Астън Мартин. 65-годишният дизайнер вече не присъства на срещите на инженерния отдел на тима и не работи по колата за следващата година.

Неотдавна Нюи беше гост в подкаста „High Performance“ на Джейк Хъмфри. В него той обясни, че не работи по болидите на Ред Бул от Сузука насам.

„Не съм в отбора от F1 от Сузука, или когато и да е било – края на април- но все още работя усилено по хиперавтомобила RB17, който е страничен проект“, каза Нюи.

„Все още ще работя по него до 1 март, но не толкова от фабриката. Вече говоря с момчетата чрез видеоконференция и имейли. Когато автомобилът започне тестовете на писта през лятото, ще присъствам на тях“, добави британският дизайнер.