Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул подготвя новости за Имола, Нюи очаква развойна война с Ферари

Ред Бул подготвя новости за Имола, Нюи очаква развойна война с Ферари

34180
0
Шарл Льоклер, Макс Верстапен, Ферари, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул подготвя значително обновление на болидите RB18 за четвъртия кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2022 – Гран при на Емилия Романя, заяви Хелмут Марко. В предаване на австрийската телевизия Сервус съветникът на тима от Милтън Кийнс заяви още, че Ферари е „практически равностоен съперник“ на Ред Бул.

Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

„Автомобилът на Ферари е бърз във всякакви условия – независимо от температурата на пистата или твърдостта на гумите. Нашата кола се настройва по-трудно. За Имола обаче подготвяме новости, с които да намалим теглото на RB18. Това трябва да донесе значително подобрение във времето за обиколка“, заяви съветникът на Ред Бул.

Изявлението на Марко идва малко, след като техническият шеф на Ред Бул Ейдриан Нюи каза, че се очертава „развойна война“ между тима от Милтън Кийнс и Ферари.

„Изключително близка битка, нали? Представянето на нашия болид и този на Ферари изглеждаше абсолютно идентично през цялото състезание (в Джеда). Предполагам, че сега ще има сериозна развойна война. Тя обаче ще се провежда с една вързана ръка заради бюджетните ограничения. Лимитът на средствата ни кара да сме по-съсредоточени върху това какво въвеждаме и кога. Това е различно, но също толкова интересно предизвикателство“, добави конструкторът на Ред Бул.

На Марко му бяха достатъчни две състезания, за да обяви, че битката за шампионата тази година ще е между Макс Верстапен и Шарл Льоклер.

„Тимът ни е в добра форма, но в лицето на Ферари се оказахме срещу практически равностоен съперник. Шарл Льоклер кара безупречно тази година, така че ни очаква вълнуващ сезон“, коментира още Марко.

Следващата надпревара в календара е Гран при на Австралия. Според 78-годишния австриец промяна в подреждането сред отборите едва ли ще има.

„Според мен разпределението на силите в Мелбърн ще е такова, каквото беше и в Джеда. Преимущество ще има този, който настрои по-добре машината си. В миналото пистата там ни пасваше, но сега ще е по-трудно. Вероятно ни чака още една напрегната надпревара“, допълни той.