Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул подобриха рекорда за най-бърз питстоп в F1

Ред Бул подобриха рекорда за най-бърз питстоп в F1

65
0
Марк Уебър

Скандалите около Гран при на Малайзия (втори кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1) оставиха на заден план техническата част от надпреварата. Ред Бул обаче оповестиха, че са направили питстоп за 2,05 секунди, подобрявайки предишното най-бързо постижение – на Макларън в Германия през 2012 г.

От Милтън Кийнс обясниха, че след анализиране данните от състезанието, са установили, че всъщност цели 5 пъти са подобрили времето за един бокс. Те припомнят, че на Хокенхайм миналия сезон съперниците им от Уокинг успяха да сложат 4 нови гуми на колата на Дженсън Бътън за 2,31 сек. В Малайзия механиците на „биковете“ направиха първите стопове на Себастиан Фетел и Марк Уебър за по 2,13 секунди. Те обаче направиха още по-бърза смяна при второто спиране на австралиеца – само за 2,05 сек! След това постиженията им при следващите два бокса на Марк също са много добри – 2,21 и 2,26 сек.

Времената са свалени от данните, записани от сензорите на болидите. Ред Бул уточняват, че това е възможно най-прецизната информация. Освен това споменават, че новото предизвикателство е да се премине под границата от 2 секунди. В отбора са убедени, че това рано или късно ще се случи.

Данните на Ред Бул са както следва:

Себастиан Фетелпърви бокс5-та об.2,13 сек
Марк Уебърпърви бокс7-ма об.2,13
Марк Уебървтори бокс19-та об.2,05
Марк Уебъртрети бокс31-ва об.2,21
Марк Уебърчетвърти бокс43-та об.2,26