Начало Избрани Ред Бул повишава състезателния инженер на Верстапен

Ред Бул повишава състезателния инженер на Верстапен

2463
0
Джанпиеро Ламбиазе и Макс Верстапен, Ред Бул
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул повишава състезателния инженер на Макс Верстапен Джанпиеро Ламбиазе. Очаква се той да има много по-голяма роля след преструктурирането на Ред Бул в началото на 2025 г. Тимът от Милтън Кийнс планира да направи още няколко структурни промени след напускането на Джонатан Уитли в края на годината.

Ламбиазе ще има по-голяма роля като част от преструктурирането на операциите на отбора в F1. Тораз разкрива информация на Моторспорт, позовавайки се на свои източници

В разгара на лятото стана ясно, че спортният директор Джонатан Уитли ще напусне в края на сезона, за да отиде в Заубер/Ауди. Затова Ред Бул реши да направи някои структурни промени вътре в тима.

Ред Бул не планира да назначи директен заместник на Уитли. Вместо това тимът ще разпредели отговорностите на британеца между няколко души. Така трябва да се помогне на тима да се справи по-добре с изискванията в настоящата ера на F1.

До момента няма официално съобщение по този въпрос. Въпреки това става ясно, че служителите на Ред Бул Рейсинг са били информирани за промените по време брифинг, провел се тази сутрин.

Най-сериозната промяна ще бъде свързана с дългогодишния служител на Ред Бул Джанпиеро Ламбиазе. Очаква се той вече да има по-голяма роля в тима и да отговаря за провеждането на състезанията.

Ламбиазе ще продължи да бъде рейс инженер на Верстапен. Двамата работят заедно повече от 8 години. От следващата година той ще отговаря и за всички състезателни дейности на Ред Бул и ще контролира персонала, който попада в неговия ресор.

Тук се включва бившия главен стратег Стивън Ноулс. Той ще поеме новосъздадената роля на ръководител на спортните правила. Ноулс ще отговаря за спазването на всички правила на F1 от страна на отбора и ще бъде звеното за връзка с ФИА. Досега тази позиция се изпълняваше именно от Уитли.

Друга промяна в Ред Бул е свързана със старши инженера на автомобилния инженеринг Ричард Улвърсън. Той ще заеме позиция като ръководител на състезателните операции.

Освен непосредствените промени на пистата, ръководителят на товарните операции Джерард О’Райли ще поеме пълен контрол върху логистиката на отбора. Това ще спомогне за повишаване на ефективността, която е от решаващо значение за успеха в ерата на лимит на харчовете.

По-рано този месец Кристиан Хорнер заяви, че отборът иска да се възползва от възможността да се позиционира по-добре за бъдещето.

„В Ред Бул Рейсинг се намираме в разгара на период на значителни промени и развитие. С оглед на предстоящите предизвикателства взехме решение да променим структурата на състезателния отбор“, обясни Хорнер.