Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул продължава да работи по RB16B, заяви Марко; Верстапен: Напълно съгласен...

Ред Бул продължава да работи по RB16B, заяви Марко; Верстапен: Напълно съгласен съм с подхода

2155
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул ще продължи да работи по болида си за сезон 2021, заяви Хелмут Марко отново – този път след изявление на Тото Волф, че развитието на настоящия болид на Мерцедес практически ще спре. Според информация на Ауто Мотор унд Шпорт до лятната пауза F1 W12 ще има само дребни нови елементи, които вече са преминали изпитанията в аеротунел преди няколко седмици. Според Волф фокусът в Бракли се насочва изцяло към 2022 г. В Милтън Кийнс обаче не възнамеряват да спират работата по RB16B, заяви съветникът на Ред Бул Хелмут Марко. Той бе щастлив от успеха в първото състезание в Австрия и сподели, че Макс Верстапен може да е дори още по-силен във втория старт там.

„Беше много емоционално. Да постигнем толкова чиста победа в Щирия бе удовлетворяващо. Разбира се, искахме и 25 точки – и ги взехме. Не са 26, но разликата е чудесна. Пистата и колите са същите и за следващата надпревара, само гумите ще са различни. Предполагам, че тези за другото състезание ще ни паснат дори още по-добре. Когато [Люис] Хамилтън спря в бокса, изчислихме, че Макс можеше да изкара още 10 обиколки. Не искахме да рискуваме сейфти кар. Предполагам, че с по-меките гуми можем да демонстрираме същата или дори още по-голяма доминация.“

„Не искаме да допускаме и грешката на BMW от 2008 г. [Роберт] Кубица имаше реален шанс да спечели първенството, но бизнес планът сочеше прехвърляне към следващия сезон на много ранен етап. Освен това без риск няма забавление. Ще трябва някак да се справим“, заяви Марко.

Верстапен изрази пълна подкрепа за подхода на екипа си.

„Не знам какво се случва в други отбори, но знам, че ние подобряваме автомобила в почти всяка надпревара. Според мен това е много важно, защото имаме възможност да направим наистина добър сезон. Вярвам в хората в екипа ни, както и че онези, които работят по проекта за догодина, са на 100% отдадени. Разбира се, всичко ще се изясни през 2022-ра. Но аз съм напълно съгласен с подхода, който имаме за този сезон. Не се притеснявам какво говорят от Мерцедес. Може те да са работили повече през зимата, ние да влагаме повече сега. Но фокусът е върху настоящия сезон“, сподели нидерландският пилот.

Шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер каза, че отборът не бива да се отнася и трябва да продължи да работи.

„Ден след ден – шампионатът е дълъг, така че ще се порадваме на победата, а научените уроци ще се постараем да приложим в другото състезание“, добави Хорнер.