Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул събраха 1 млн. евро за благотворителност

Ред Бул събраха 1 млн. евро за благотворителност

53
0
благотворителност,Ред Бул

Благотворителната кампаният на Ред Бул Faces for Charity приключи и резултатът е 1 милион евро, събрани за дарение на различни проекти. Фенове изпращаха снимки до екипа заедно с парите си и кадрите ще се появят върху болидите на Марк Уебър и Себастиан Фетел през уикенда за Гран при на Великобритания.

Научните изследвания са изключително скъпи, а Faces for Charity ще допринесе по невероятен начин за подпомагането на най-обещаващите проекти – коментира управляващият директор на организацията Wings for Life Анита Герхардтер. – Не мога да изразя с думи колко напредваме към целта си.

Благотворителната инициатива ще направи старта на Силвърстоун особено специален, твърди и шефът на екипа Кристиан Хорнер.

За пилотите и отбора е чест да се състезават с автомобили, върху които са лицата на феновете ни. Това ще помогне и на Wings for Life, като популяризира дейността им – допълни той.

Отборът има и допълнителен бонус за участвалите в кампанията. Ще бъде теглен жребий и победителят ще изкара целия уикенд на Силвърстоун с тима.

Предишното издание на кампанията бе през 2007 г.