Начало Избрани В Ред Бул се надяват да са отстранили напълно проблемите си от...

В Ред Бул се надяват да са отстранили напълно проблемите си от Бахрейн

975
0
Ред Бул RB18
Ред Бул RB18, снимка Ред Бул Контент Пуул

В Ред Бул се надяват да са отстранили напълно проблемите си от Бахрейн. Шефът на отбора Кристиан Хорнер призна, че само времето ще покаже дали отборът е решил техническите проблеми, които се появиха в надпреварата на Сахир и доведоха до отпадането на пилотите на тима.

Въпреки всички тези опасения Серхио Перес спечели първия полпозишън с новия болид на австрийците RB18. Съотборникът му Макс Верстапен остана четвърти зад колите на Ферари. Световният шампион се оплака от липса на сцепление в някои от завоите.

Преди два дни стана ясно, че автомобилите на Верстапен и Перес са страдали от липса на налягане в горивото поради образувал се вакуум. В допълнение бе пояснено, че са взети необходимите мерки, които да предотвратят появява на подобни аварии и в бъдеще.

Всички в отбора на Ред Бул се чувстват сигурни, че са се справили с проблема. Въпреки това британецът, че всичко  ще стане ясно едва след края на Гран при на Саудитска Арабия.

На въпроса доколко е сигурен, че проблемът е решен по скалата от 1 до 10, Хорнер заяви пред  канала Sky Sports F1: „Мразя такива въпроси!“

Смятаме, че сме го разбрали, но ще разберем едва в края на състезанието. Очаквам проблемът да бъде открит и отстранен. Най-важното нещо е да видим карирания флаг.“

Хорнер похвали усилията на Ред Бул в битката им с Ферари по улиците на Джеда

Шефът на базирания в Милтън Кийс екип не скри похвалите си от резултата на Перес в квалификацията на уличната писта в Джеда. Мексиканецът успя да се пребори с болидите на Ферари и спечели първия си полпозишън в своята кариера. Все пак не трябва да се забравя, че Скудерията насочи вниманието си към подготовката за 2022 г. много по-рано от някои отбори като Ред Бул и Мерцедес.

„Ферари са могъщи“, каза Хорнер.

Техният автомобил е толкова конкурентен. Очевидно много по- рано са започнали работата си върху този проект.“

„Миналата година вложихме много усилия. Мисля, че е страхотно за всички момчета и момичета във фабриката в Милтън Кийнс да имаме полпозишън във втория кръг от новия сезон. Макс също се представи добре, въпреки че е на втора редица. Със сигурност закъсняхме с работата върху този автомобил. Усилията, които екипът на Ред Бул положи за времето, с което разполагаше, бяха просто зашеметяващи“, завърши Кристиан Хорнер.