Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул се притеснявали, че Фетел може да не завърши в Индия

Ред Бул се притеснявали, че Фетел може да не завърши в Индия

48
0
Себастиан Фетел,старт

В тима на Ред Бул се притеснявали, че Себастиан Фетел може и да не завърши в Гран при на Индия. Проблем със сензор в болида на немския пилот бил основния повод за нервите, но в крайна сметка германецът спечели и взе четвърта поредна титла във Формула 1.

Марк Уебър не стигна до финала заради повреда на алтернатора. На питуола на екипа се притеснявали проблемът да не се повтори и при Фетел, обясни шефът на тима Кристиан Хорнер.

След повредата в болида на Марк (която стана внезапно) нямаше причина да очакваме, че няма да се случи и при другия автомобил. Незабавно опитахме да облекчим максимално работата на алтернатора, накрая дори изключихме KERS-а. Проблем със сензор на алтернатора обаче ни притесни доста. Междувременно Себастиан даваше най-добри времена, така че имаше мигове, когато сърцата ни спираха. За щастие болидът издържа и Себастиан свърши необходимото. Беше изключително лош късмет, че Марк не бе с него на финала – заяви Хорнер.

Фетел щеше да е шампион дори ако бе отпаднал, тъй като Фернандо Алонсо (Ферари) не взе точки в Индия.

Междувременно Хорнер заяви и че няма ясно обяснение за проблемите на Уебър. Отпадането на австралиеца за пореден път възобнови теориите за това дали отношението към двамата пилоти в Ред Бул еднакво.

Чисто статистически погледнато пилотите ни имат равен брой проблеми и повреди, докато са били заедно в екипа – бе категоричен англичанинът. – Спомнете си грижите с KERS-а в колата на Себ в Япония само преди две седмици. Нямаше причина за тях. Марк просто нямаше никакъв късмет, а докато двигателят на Рено не бъде върнат в базата, е невъзможно да се посочи причина за случилото се – допълни той.