Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще освобождава пилотите, които не се представят добре

Ред Бул ще освобождава пилотите, които не се представят добре

16
0
Хелмут Марко

Хелмут Марко предупреди пилотите на Ред Бул и Торо Росо, че който не се представя добре през новия сезон, просто ще бъде освободен от тима. За големия тим на Биковете тази година ще карат Даниел Рикиардо и Дани Квят, а за по-малкия Торо Росо титуляри ще са Макс Верстапен и Карлос Сайнц.

„Цялата ни програма за млади пилоти е базирана на представянето им, заяви главният съветник на Ред Бул Марко пред официалния сайт на Ф1. – И трябва да е ясно: който не се представя добре, си отива.”

Наскоро Верстапен заяви, че целта му за следващия сезон през 2017 г. ще е да премине в по-голям отбор, като е малко вероятно да остане в Торо Росо.

Затова запитан дали вижда Макс в големия тим на Ред Бул следващия сезон, Марко отговори: „Нека да видим какво ще постигне. Вторият сезон понякога е по-сложен и труден от първия.”

Ако отново направи много силно представяне, не е ясно и кой може да замести Верстапен в Ред Бул, тъй като там Рикиардо и Квят също направиха много силна кампания през 2015 г., като руснакът подобри значително скоростта си във втората част от сезона.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter