Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще промени аеродинамичната концепция на RB15

Ред Бул ще промени аеродинамичната концепция на RB15

2596
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Ларс Барън/Ред Бул Контент Пуул

Съветникът в екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че в тима му планират създаване на нова аеродинамична концепция за болида RB15. В тази връзка за предстоящата Гран при на Китай по колата ще има нови елементи. А за Гран при на Испания ще е наличен голям пакет от подобрения. С тях „биковете” се надяват да доближат водещите отбори на Мерцедес и Ферари.

В първите 2 кръга Макс Верстапен завърши 3-и и 4-и. Но в Бахрейн беше далеч от темпото на Сребърните стрели и Скудерията. Неговият съотборник Пиер Гасли имаше доста повече трудности с колата. На Албърт парк той дори на взе точки. Изглежда проблемът на Ред Бул идва основно от колата, след като новата задвижваща система на Хонда показва сериозна мощност.

Смята се, че в Ред Бул може да възприемат концепцията на Ферари за предното крило, която към момента се следва единствено от екипа на Алфа Ромео.

„Няма да има изцяло нова кола, обясни Марко пред холандски медии. – Имаме проблем с аеродинамиката. Не става въпрос за такъв с шасито. Трябва постепенно да доближим Мерцедес и Ферари. И да намерим решения на нашия проблем. Това е много необходимо. Тази година ще се справим добре. Напълно съм уверен.”

Увереността на Марко идва и от отличната работа на Ейдриън Нюи в последните години, в които Ред Бул имаше шаси на нивото на най-добрите. Но заради по-слабия двигател на Рено не можеше да се бори за титлите.

„Нюи е в процес на дълбок размисъл, което обикновено сочи, че е наясно какво трябва да се свърши за коригирането на проблема”, каза още Марко пред Auto Motor und Sport.