Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще покаже хиперкара RB17 в Гудууд

Ред Бул ще покаже хиперкара RB17 в Гудууд

2495
0
Ред Бул в Гудууд
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул разкри обяви кога ще представи хиперкара RB17. Австрийският екип планира да направи това на 12 юли. Датата съвпада с Фестивала на скоростта, който се провежда в Гудууд. Новият хиперкар на Ред Бул е конструиран от Ейдриан Нюи.

Ред Бул Адвансд Технолъджис и Ред Бул Рейсинг с удоволствие съобщават, че ще участват с пълна сила на Фестивала на скоростта в Гудууд през 2024 г. Той ще се проведе в периода 11-14 юли.

RB17 е проектиран от главния технически директор на групата Ейдриан Нюи и неговия екип. Това поставя Ред Бул Адвансд Технолъджис челните редици на революцията на хиперавтомобилите. Компанията демонстрира нива на производителност от F1, съчетани с разточителен лукс

В чест на 20-годишния юбилей на присъствието на Ред Бул в F1, отборът ще бъде домакин на най-мащабното си празненство досега. То ще се проведе на фона на впечатляващата къща в Гудууд с набор от състезателни автомобили от емблематичния и властен период в F1.

В събитието ще участва звездна селекция от пилоти. Сред тях ще бъдат 13-кратният победител в Гран при на Формула 1 Дейвид Култард и ръководителят и CEO на Ред Бул Рейсинг изпълнителен директор Кристиан Хорнер. Тук се включва и дългогодишният пилот от семейството на Ред Бул Патрик Фрийзахер. Тепърва предстои да бъдат обявени и другите участници в специалното събитие в Гудууд.

RB17 ще бъде показан на 12 юли, в падока на катедралата и ще бъде изложен през целия фестивален уикенд. По този начин посетителите на Гудууд ще имат първата възможност да видят хиперавтомобила на това емблематичното събитие.

Проектиран, разработен и произведен изцяло в компанията, RB17 ще има двуместно шаси от въглеродни влакна. Хиперкарът разполага със средно разположен V10 двигател. RB17 включва и скоростна кутия от въглеродни влакна, задвижваща задните колела.

Ред Бул RB17 e проектиран от най-успешния дизайнер в историята на Формула 1 Ейдриан Нюи. Както личи от името му, той е насочен към автомобилите, с които Ред Бул Рейсинг се състезаваше и печелеше състезания и титли през последните две десетилетия

Хиперавтомобилът съчетава изискан дизайн и спираща дъха максимална скорост от над 350 км/ч/. Той ще бъде произведен в лимитирана серия от 50 броя. Световният му статичен дебют на Фестивала на скоростта е резултат от успешна и строга програма за тестване на прототипи.

Падокът на катедралата ще бъде домакин на множество дейности на Ред Бул. Тук влиза и безпрецедентна изложба на състезателни автомобили от историята на отбора. Няколко от  болидите ще минат по емблематичното изкачване на хълм Гудууд. Те ще се движат заедно в един впечатляващ момент за фестивала, който включва вълнуваща селекция от пилоти.

Уникалното събитие е поредната точка за феновете в рамките на кампанията на екипа „Forever Rebl“. Тя има за цел да доближи феновете до екипа и неговата 20-годишна история. Кампанията иска да подчертае и ролята на културата на Ред Бул за развитието на екипа, който продължава да разширява границите на моторните спортове от дебюта си в F1 по време на Гран при на Австралия 2005.

„Вълнуваме се, че ще дебютираме за първи път пред публика с RB17. Не можем да си представим по-добра световна сцена от Фестивала на скоростта в Гудууд“, сподели Кристиан Хорнер.

„RB17 излъчва рядкост и инженерно съвършенство. Насочихме всичко, което знаем за състезанията, в създаването на най-добрия автомобил за високи постижения. Сега нямаме търпение публиката да види резултата.“

„Също толкова съм развълнуван, че ще доведем такава забележителна селекция от автомобили и пилоти на емблематичния фестивала. Очаквам с нетърпение да отпразнуваме 20-ия си сезон пред толкова страстни фенове на моторните спортове“, добави шефът на Ред Бул Рейсинг.

„Радвам се, че Ред Бул Рейсинг ще се присъедини към нас на Фестивала на скоростта това лято, за да отпразнува 20-ата си годишнина. За мен е чест, че в тази толкова вълнуваща година те избраха Фестивала на скоростта за място, където да представят дългоочаквания RB17 за неговия глобален публичен дебют. Знам, че нашите фенове ще бъдат изключително развълнувани от това, че тази година отборът ще доведе на събитието множество от своите автомобили и пилоти, спечелили шампионски титли“, каза херцогът на Ричмънд и основател на фестивала Чарлз Хенри Гордън-Ленъкс.