Начало Избрани Ред Бул ще представи болида за 2023 г. в Ню Йорк

Ред Бул ще представи болида за 2023 г. в Ню Йорк

1499
0
Ред Бул RB18
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул разкри датата, на която ще покаже болида си за сезон 2023 в F1. Това ще се случи на 3 февруари по време на специална церемония, която ще бъде в американския град Ню Йорк.

Миналата година Ред Бул се наслади на най-успешния си сезон откакто е самостоятелен отбор в F1. Първо Макс Верстапен спечели втората си поредна световна титла при пилотите четири кръга преди края на сезона. Нидерландецът записа и 15 успеха, благодарение на което подобри рекорда за най-много победи за едни сезон. Съотборникът му Серхио Перес добави още два успеха, записани по улиците на Монте Карло и Сингапур. Междувременно Ред Бул спечели и титлата при конструкторите за първи път от 2013 г. Тимът от Милтън Кийнс успя да детронира Мерцедес. Сребърните стрели бяха начело в конструкторския шампионат откакто започна турбо-хибридната ера през сезон 2014.

Новият болид на Ред Бул ще бъде наследник на изключително успешния модел RB18. Той ще бъде показан за първи път пред обществеността на 3 февруари. Днес австрийският екип обяви в социалните медии, че премиерата му ще се състои в Ню Йорк.

Сезон 2023 ще бъде предизвикателство за Ред Бул. Отборът от Милтън Кийнс ще разполага с по-малко време във въздушния тунел заради спечелването на шампионата при конструкторите. Освен това ФИА допълнително намали времето за аеротестове на световните шампиони заради надвишаването на тавана на разходите през 2021 г. Според Кристиан Хорнер, това може да струва на тазгодишния болид на Ред Бул 0.5 сек. на обиколка.

От Ред Бул не разкриват допълнителна информация, свързана с новия болид RB19. Австрийският тим ще трябва да направи някои промени по пода на колата заради новите изисквания на ФИА, свързани с елиминиране на подскачането. От друга страна, австрийците бяха един от малкото тимове, които не бяха чак толкова засегнати от този неприятен феномен. Екипът от Милтън Кийнс ще продължи да използва двигатели на Хонда. Логото на японския производител ще присъства и върху автомобилите на Верстапен и Перес, както и върху тези на Ник де Врис и Юки Цунода от Алфа Таури.

За момента Ред Бул е първият отбор, който ще покаже пред света своята машина за 2023 г. След тях са Уилямс, Алфа Таури, Макларън, Астън Мартин, Ферари, Мерцедес и Алпин. Единствено Хаас и Алфа Ромео все още не разкриват кога ще разкрият дизайна и разцветката на новите си болиди.