Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще приложи различни стратегии за пилотите си

Ред Бул ще приложи различни стратегии за пилотите си

1754
0
Кристиан Хорнер, Ред Бул
Кристиан Хорнер; снимка: Виктор Алекян

Ред Бул ще приложи различни стратегии за пилотите си в утрешната Гран при на Саудитска Арабия, заяви Кристиан Хорнер. Серхио Перес се класира на полпозишън в квалификацията по пистата по улиците на Джеда. Макс Верстапен отпадна от Q2 заради проблем с полуоска, който тепърва ще се разследва.

„Очевидно при Макс е имало проблем с полуоската. Трябва обаче да разглобим цялата кола, за да разберем какво е станало“, коментира шефът на Ред Бул в F1

„Жалко, че Макс не успя да завърши квалификацията. Обиколката му от първия квалификационен сегмент щеше да е достатъчна за четвърто място. Колата ни обаче е бърза в състезателни условия и съм сигурен, че утре бързо ще си пробие път напред. Преди сесията нямаше никакви признаци за възможен проблем. Повредата беше внезапна. Трябва да сме сигурни, че утре няма да стане подобно нещо“, продължи Хорнер.

„Утре в състезанието ще има възможности за добър резултат. Нещата ще опрат до стратегия, коли за сигурност. Пилотите трябва да се опазят от проблеми в първия тур. Има какво да гоним в надпреварата. Чеко направи феноменална обиколка в Q3. Доволен съм за него. Фернандо [Алонсо] ще го гони упорито, но е страхотно, че спечели първата позиция за втора поредна година.“

„Състезанието ще е трудно. Серхио има страхотна възможност да вземе победа. Разбира се, ще изберем различни стратегии за пилотите си, защото двамата ще има различни задачи утре“, каза още ръководителят на Ред Бул.

Самият Перес каза, че целта му утре ще е победа, но и припомни, че състезанието е дълго

„Много неща могат да се случат. Видяхме го миналата година. Водех в състезанието. Като че ли всичко вървеше страхотно и тогава спрях в бокса, а излезе кола за сигурност. Пистата не е лека за каране. Така че да, ще се постараем да вземем победата, но състезанието е дълго и всичко може да стане“, повтори Перес.