Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул, Уилямс, Мерцедес и Заубер за първия ден тестове в Испания

Ред Бул, Уилямс, Мерцедес и Заубер за първия ден тестове в Испания

38
0

Ясно и слънчево време зарадва отборите от Формула 1 на пистата Каталуния до Барселона след пороите миналите седмици на Херес. Марк Уебър бе най-бърз с Ред Бул RB6, докато правеше симулация на състезателен уикенд, включваща работа за трета свободна тренировка, квалификация и състезание.

– Всичко премина добре до момента, в който по средата на състезателната симулация нещо в данните ни накара да спрем автомобила на пистата – разясни шефът на рейсинженерите Йън Морган. – Не бе нищо сериозно, бързо го поправихме и изкарахме колата пак на писта преди края на сесията.

Уебър доуточни, че тревожният сигнал касае маслото на скоростната кутия.

С общи настройки се занимава Нико Хюлкенберг в Уилямс. Денят на младия немски пилот премина спокойно и без повреди.

В Мерцедес не се съсредоточаваха твърде много върху детайлите, тъй като MGP W01 ще се промени значително за първия старт в Бахрейн, а работят по общи настройки. Затова Нико Розберг прави по-дълги излизания, като в края на деня имаше 107 обиколки.

73 тура записа пък Педро де ла Роса за BMW Заубер, като в програмата му бяха включени изпитания на аеродинамични елементи за Бахрейн и работа по баланса на С29 конкретно за Каталуния. Отборът пробва различни механични реглажи и нива на аероприлепяне за първия старт от шампионата, като те преминаха добре. С баланса обаче имаше повече проблеми. Испанското трасе е доста неравно и в Заубер все още се борят да стабилизират колата си.