Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул: В RB20 има страхотни иновации, които несъмнено ще бъдат изследвани...

Ред Бул: В RB20 има страхотни иновации, които несъмнено ще бъдат изследвани през идващите седмици

2879
0
Ред Бул RB20
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Промените в Ред Бул RB20 в сравнение с миналогодишния RB19, който не спечели едно единствено състезание през 2023 г., са много. Някои от тях са видими още от пръв поглед. Тази промяна на концепцията бе възприета като изненада, като се има предвид как доминира Ред Бул през миналия сезон.

„Решението ни не бе тактическо, а въз основна на представянето и онова, което виждаме от симулациите си“, коментира шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер.

„Очевидно е, че колата изглежда видимо различна в определени области в сравнение с миналогодишния болид. Само хронометърът ще покаже (скоростта ѝ), но във виртуалния свят нямаше да решим да я конструираме по този начин ако не смятахме, че ще е по-добър вариант. Постигнахме малък напредък във всички области. Постоянно търсим начин да еволюираме. А ако се загледате, автомобилът има някои наистина изящни детайли. Отборът ни не лежи на лаврите си. Екипът продължава да се развива и да достига границите на възможното.“

„Според мен в RB20 има и някои страхотни иновации, които несъмнено ще бъдат изследвани през идващите седмици. Отборът ни бе много креативен и виждате някои от решенията, до които достигна. Това не е консервативна еволюция. В новата кола има наистина страхотни нововъведения“, добави Хорнер

Бившият технически директор на Джордан и Ягуар Гари Андерсън коментира, че според него виденият на снощното представяне болид едва ли ще е 100% колата, с която Ред Бул ще се появи в Бахрейн. Другата седмица на пистата Сахир са предсезонните тестове, а на 2 март е първият кръг от сезон 2024.

„Дори студийните кадри, публикувани в четвъртък вечер, се различават от това, което вярваме, че по-реалистична кола, показана на самата презентация“, посочи Андерсън.

Според него в Бахрейн ще се види още една стъпка от променената концепция на Ред Бул. Андерсън допълни, че смяната на философията може да носи и проблеми. Той обаче не очаква това да се случи с екипа от Милтън Кийнс.