Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул показа RB20, с който ще се бори през 20-ия си...

Ред Бул показа RB20, с който ще се бори през 20-ия си сезон в F1

3828
0

Ред Бул отбелязва 20-тия си сезон във Формула 1 през тази година. Тимът, който през последните две години доминира в световния шампионат, започна сезон 2024 с презентация в базата си в Милтън Кийнс. Мотото на празненствата през годината ще е отбелязване на духа, настроението и културата на Ред Бул, които се самоопределиха като „вечните бунтовници“ на Формула 1.

„Всичко започна преди 20 години – и всички изглеждаме малко по-млади в ретроспекцията“, заяви шефът на тима Кристиан Хорнер след видео клип, проследяващ историята на Ред Бул в F1. „Цялото това пътешествие бе изключително специално. Ние работехме и работим по начина на Ред Бул. Различно от всички останали.“

„Когато срещнах господин [Дитрих] Матешиц, моментално ми стана ясно, че това е много повече от маркетингово упражнение. Той самият ми каза: „Целта ни е да спечелим световния шампионат““, каза бившият пилот на екипа Дейвид Култард.

„Това е страхотна година в историята на отбора. През последните 20 години Ред Бул успя да промени пейзажа във Формула 1 и го стори, вършейки решително всичко различно. Забавлявахме се здраво и още по-здраво се състезавахме. Бяхме изцяло концентрирани върху това да се съревноваваме за най-голямата награда в спорта“, каза още Хорнер.

„Имахме късмета да спечелим 7 титли при пилотите, 6 конструкторски шампионата и 113 победи досега. Новата глава в тази история започва днес с RB20. Сезонът ще е вълнуващ и напрегнат. В лицето на Макс [Верстапен] и Чеко (Серхио Перес, б.р.) имаме двама пилоти, които могат да се представят на ниво на всяка писта, във всякакви условия. Уверен съм, че както и през последните 20 години, ще може да се борим за подиуми, победи и надявам се още титли“, добави шефът на Ред Бул в F1.

Ейдриан Нюи заяви, че RB19 бе еволюция на болида от 2022 г. и представянето му е било пълна изненада за тима на Ред Бул през 2023 г. Отборът бил в „тотален шок“ от представянето и доминацията си.

За новия сезон RB20 има подобрения във всички области

„Дали ще са достатъчни, ще видим и разберем тепърва“, допълни легендарният конструктор.