Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул все още е претендент за титлата в F1, настоява Фетел

Ред Бул все още е претендент за титлата в F1, настоява Фетел

35
0
Даниел Рикиардо,Себастиан Фетел

Ред Бул все още е претендент за титлата във Формула 1, настоя Себастиан Фетел след шестия кръг от тазгодишното първенство, който бе спечелен – както и предходните пет надпревари – от Мерцедес. Четирикратният световен шампион залага на очакваното сериозно подобрение в задвижващата система на Рено, което е планирано за осмия старт в календара – Гран при на Австрия.

Фетел отпадна от Гран при на Монако с проблем в турбото. В шестте състезания от началото на шампионата досега той има две незавършени състезания (Австралия и Монте Карло), най-добрият му резултат е трето място в Малайзия, а в останалите три се класира шести, пети и четвърти (съответно в Бахрейн, Китай и Испания). Себастиан е шести в подреждането при пилотите с 45 точки – 2 по-малко от актива на Нико Хюлкенберг (Форс Индия). Съотборникът му Даниел Рикиардо пък е четвърти (54 точки) и има два подиума (на Албърт парк бе втори, но го дисквалифицираха заради системно превишаване на допустимия горивен дебит). Подобно представяне не е лошо, но не и за пилота и екипа, доминирали в Гран при през последните четири години.

Математически сме още в шампионата. Разглеждаме ситуацията състезание за състезание. Естествено, че напоследък нещата не се получават особено добре, но гледаме напред към следващите стартове. Определено имаме прогрес и той доказва, че вървим в правилната посока. Няма да сме фаворити в близко бъдеще, но всичко може да се случи в рамките на състезателната дистанция. Аз не вярвам в лошия късмет, просто трябва да оправим проблемите си – коментира Фетел по време на събитие в Австрия.

Планираната сериозна стъпка по отношение на задвижващата система бе оповестена от съветника на екипа Хелмут Марко. Той обясни, че специално организирана група с хора от Ред Бул, Торо Росо и Рено търси решения на проблемите. След това допълни, че тимът от Милтън Кийнс няма да се отказва от RB10, за да се съсредоточи върху работа за следващия сезон.

По време на промоционалното събитие Фетел кара Ферари F1 87/88С от 1988 г. Снимките обаче бяха забранени, тъй като то бе организирано от Ред Бул. Немският пилот бе във възторг и заяви, че съжалява единствено, че не е могъл да направи повече обиколки.