Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул взимат Да Коща за тест пилот

Ред Бул взимат Да Коща за тест пилот

24
0
Антонио Феликс да Коща

Антонио Феликс да Коща ще се присъедини към екипа на Ред Бул като тест пилот за следващия сезон. Той ще работи заедно със Себастиен Буеми.

Португалецът бе смятан за фаворит за освободеното от Даниел Рикиардо място в Торо Росо. В екипа от Фаенца обаче предпочетоха да привлекат руснака Данил Квят.

Да Коща и Буеми вероятно ще имат какво да вършат през 2014-та, когато се връщат тестовете по време на сезона. През последните години резервните пилоти основно се трудят на симулаторите на екипите. Присъствието им бе още по-обсъждано, след като Лотус предпочетоха да привлекат Хейки Ковалайнен вместо да използват Давиде Валсеки да замести приключилия предсрочно сезона Кими Райконен.

В лицето на Себастиен разполагаме със страхотен пилот със сериозен Гран при опит, а това е безценно преимущество. Антонио от друга страна е изгряващ талант, с когото вече имаме чудесни работни взаимоотношения. Сигурен съм, че неговият принос ще е важен по време на един напрегнат и натоварен сезон – коментира шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. – Догодина ще видим най-големите промени в правилата на Формула 1 от доста време насам, както и връщането на тестовете по време на състезателната година. Ето защо наличието на двама тест пилоти е от огромна полза за тима ни.