Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул разрешили на Хонда да изпробват компоненти в колите на Торо...

Ред Бул разрешили на Хонда да изпробват компоненти в колите на Торо Росо, независимо от наказанията

93
0
двигател,Торо Росо,Хонда

Екипът на Ред Бул е разрешил на Хонда са изпробва всякакви нови компоненти на задвижващата си система в болидите на Торо Росо, независимо до какви наказания за пилотите може да доведе това.

От следващия сезон и големият отбор на Дитрих Матешиц ще ползва агрегатите на японците. Затова тази година е особено важна за развитието на моторите и всяко подобрение по тях ще може да бъде изпробвано спокойно в колите на Гасли и Хартли на пистата.

А това ще води до наказания на стартовата решетка, тъй като и двамата вече изчерпаха броя на разрешените компоненти и всяка нова смяна ще се наказва с изместване назад на грида.

В два поредни уикенда във Франция и в Австрия Брендън Хартли получаваше по 35 места наказание в решетката за смяна на елементи по задвижващата система. Изглежда тази тенденция ще продължи до края на сезона.

„Оставяме решенията на Хонда, каза главният съветник в екипа на „биковете“ Хелмут Марко пред Auto Motor und Sport. – Ако те намерят подобрение от 0.1 сек на обиколка при развитието на двигателя, те могат да изпробват подобренията в състезанията, дори това да означава наказания в решетката.“