Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул не отстъпва по нищо не Ферари, смята Хорнер

Ред Бул не отстъпва по нищо не Ферари, смята Хорнер

38
0

Ред Бул не отстъпва по нищо на пакета на Ферари във Формула 1 понастоящем. Това смята спортният директор на Биковете Кристиан Хорнер. В последните 2 състезания в Австрия и Великобритания Макс Верстапен бе по-бърз от Кими Райконен и се класира пред него на финала, което позволи на екипа на Дитрих Матешиц да намали преднината на Скудерията при конструкторите само на 2 точки в битката за 2-ото място.

Запитан къде още Ред Бул изостава спрямо Ферари, Хорнер отговори: Никъде, мисля, че имаме много силна кола, силни пилоти, двигателят се подобрява. Не мисля, че има нещо, от което да се страхуваме.”

Хорнер също така смята, че предстоящите писти – Хунгароринг и Хокенхайм, ще са подходящи за болида на Ред Бул и колите на тима ще бъдат силни на тях. „Минаха някои трасета, които са чувствителни относно мощността на мотора, като Монреал, Баку и Австрия, каза Кристиан. – И пистите, които идват, ще пасват на силните ни страни. Ще бъде тежка битка с Ферари до края на годината.”

Хорнер заяви още, че екипът от Милтън Кийнс има достатъчно ресурси, за да продължи развитието на колата до края на сезона, въпреки сериозните промени в правилата за 2017 г. и нуждата да се започне от рано подготовка.