Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул не пуска Карлос Сайнц в Рено

Ред Бул не пуска Карлос Сайнц в Рено

52
0

Ред Бул няма интерес да пусне Карлос Сайнц да премине в екипа на Рено. Това смята спортният директор на Торо Росо Франц Тост. Към испанеца, който кара именно за малкия отбор на Дитрих Матешиц, има сериозен интерес от страна на френския тим. Сайнц има договор с Торо Росо и за следващия сезон, но според слуховете в Рено има сериозен интерес към Карлос, след като тимът загуби шансове да привлече Щофел Вандоорн, Серхио Перес и Валтери Ботас.

Преди 10-ина дни се появиха информации, че ако Сайнц бъде пуснат да премине в Рено, то френският концерн ще направи отстъпка за Ред Бул и Торо Росо при договарянето на сумата за доставка на задвижващи системи за следващия сезон. Според Тост обаче няма никаква причина Сайнц да напуска тима и той ще остане във Фаенца и през 2017 г.

„Карлос има договор с Ред Бул и не мисля, че Ред Бул ще го оставят да отиде в друг отбор, имайки предвид инвестициите, които да направени по време на кариерата му още от първите му стъпки в едноместен болид, заяви Тост. – Той е на високо професионално ниво и не виждам причина защо той да бъде оставен да напусне. Торо Росо има нужда от Карлос. Той е талантлив, бърз и през 2017 г. ще се нуждаем от пилот на неговото ниво.”

Тост заяви също така, че второто място в Торо Росо за догодина ще бъде заето от сегашния титуляр Дани Квят или от тестпилота на тима Пиер Гасли. „Ще има значителни промени догодина: по-широки гуми, нова аеродинамика и за тим като Торо Росо ще бъде важно да имаме поне един опитен пилот. Идеалният вариант ще бъде да са два”, коментира Франц.