Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул се представят на 1 февруари?

Ред Бул се представят на 1 февруари?

41
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Световните шампиони Ред Бул може би ще представят новия си болид RB7 на 1 февруари. Съветникът на собственика на тима Дитрих Матешиц и на отбора Хелмут Марко заяви пред немския вестник Билд, че работата по автомобила върви с пълна сила, за да е готова колата за първите предсезонни тестове в началото на следващия месец във Валенсия.

Миналата година екипът от Милтън Кийнс предпочете да извади хибриден болид за първите изпитания в замяна на малко повече технологично време за доизпипване на RB6. Впоследствие колата им бе най-бързата (макар и не винаги най-издръжлива) в Гран при за 2010 г.

В момента всичко е на границата [на възможното], за да подготвим новия автомобил навреме. Нужна ни е всяка минута до 1 февруари във Валенсия – е изявлението на Марко.

Според други източници желанието на Ред Бул да извадят RB7 още за първите проби е продиктувано от смяната доставчика на гуми във Формула 1. Бриджстоун се оттеглиха след 14 години в спорта и италианците от Пирели спечелиха договора за Гран при. Мнозина специалисти и наблюдатели, както и хора от самата Формула 1, твърдят, че гумите може би ще са ключа за добро представяне през 2011 г. и който ги използва най-добре, ще е в чудесна форма.