Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рекордът на Шумахер още е далеч, твърди Хамилтън

Рекордът на Шумахер още е далеч, твърди Хамилтън

1696
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън смята, че още е далеч от рекорда на Михаел Шумахер от 7 световни титли. С второто си място в Гран при на САЩ пилотът на Мерцедес си осигури 6-ата титла в кариерата. Така той вече е само на 1 от върховото постижение на германеца.

Според Хамилтън обаче колкото и то да изглежда близо, то всъщност е далеч и няма да бъде никак лесно за достигане. В тази връзка Хамилтън припомни колко дълго време е чакал да спечели втората си титла – от 2009 до 2014 г.

„Винаги съм казвал, че достигането на рекорд на Михаел никога не е било цел за мен, заяви Люис.

– Аз не съм от тези, които мислят за рекорди и неща от този тип. Определено съм си мислел, че да се доближа до Шумахер ще е много трудно. Спомням си как имах само 1 титла за дълъг период от време. Сега това постижение изглежда много близо, но всъщност още съм много далеч от него.“

Хамилтън освен това е на само 8 победи от друг рекорд на Шумахер – за най-много първи места в състезанията във Формула 1 изобщо. И той може да бъде подобрен още следващата година, ако Мерцедес отново има достатъчно добра кола. Но британецът твърди, че не мисли за тези неща. А гледа на живота ден за ден.

„Нямаш нищо за даденост. Не знам какво ще се случи в следващите дни или седмици, коментира Хамилтън. – Затова не се опитвам да мисля какво ще се случи в края на следващата година или през 2021 г.“