Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рекорден брой фенове за Спа са присъствали през уикенда

Рекорден брой фенове за Спа са присъствали през уикенда

110
0
зрители,Спа,фенове

Рекорден брой зрители са посетили Гран при на Белгия за целия уикенд от петъчните тренировки до неделното състезание. За трите дни по трибуните и зелените площи са присъствали общо 265 000 зрители.

Това е с 11.8% повече спрямо миналия сезон и рекорд в историята на пистата Спа. Смята се, че основната причина за това е Макс Верстапен, за чийто фенове в Холандия пистата Спа е най-близката.

Принос за това има и обновения Фестивал за феновете, включващ телевизионен канал, посветен на привържениците, музика на живо, симулатори, питстоп предизвикателства, съревнования сред почитателите, които дават на победителите достъп до Падок клуба и др.

„Рекордният брой фенове, който дойдоха на Спа, е много радващ и показва, че Формула 1 може да наелектризира привържениците си и да увеличава аудиторията си, коментира шефът по комерсиалните въпроси на F1 Шон Брачес.

 – Страхотно е да видим този ентусиазъм у привържениците във Фен зоната тук в Белгия. Както казахме още от началото на сезона, искаме да следваме този модел, тъй като F1 трябва да бъде по-близо до феновете.”