Начало Лайфстайл Рекорден брой участници на Mercedes-Benz Open

Рекорден брой участници на Mercedes-Benz Open

30
0

Сериозен интерес предизвика лятното издание на голф турнира Mercedes-Benz Open, което се проведе през изминалия уикенд на игрището на Lighthouse Golf & Spa Resort близо до Балчик. 72 аматьори се включиха в надпреварата, като за първи път желаещите за участие надхвърлиха възможностите на състезанието. Купата отиде при Дину Пескариу от Румъния (хендикап 5) с 39 точки.

Допълнителен стимул за участниците имаше на 11-а дупка, където имаше специална награда за удар Hole-in-one (играчът да вкара топката с един удар) – чисто нова Е-класа. Никой обаче не се справи с предизвикателството, но утехата за всички бе възможността да тестват актуалната гама на марката по северното ни крайбрежие.

Официалният представител на Mercedes-Benz у нас Балкан Стар стана спонсор на голф турнира през 2008 г. и от тогава е тясно свързан със състезанието. През 2010 г. вече имаше пролетно издание – в комплекс Пирин Голф & Кънтри Клуб край Разлог.

– Нарастващият интерес към Mercedes-Benz Open и все по-големият брой участници ни показват, че сме на прав път в усилията си да присъединим турнира към най-голямата аматьорска верига от голф-турнири в света Mercedes Trophy и съм уверен, че това ще се случи в близко бъдеще – коментира директорът Маркетинг и комуникации на Балкан Стар Филип Китов.