Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рекордни 168 места наказания за стартовата решетка на Монца

Рекордни 168 места наказания за стартовата решетка на Монца

75
0
старт

Гран при на Италия постави абсолютен рекорд по най-много наложени наказания за изместване назад в стартовата решетка – общо 168 за всичките 7 пилоти.

Най-много санкции от всички пилоти има Даниел Рикиардо – 50, по 25 за всяка смяна на задвижващата система и нейните елементи. Неговият съотборник в Ред Бул Данил Квят получи 35 места  – по 15 за две смени на компоненти от задвижващата система плюс още 5 места за смяна на скоростната кутия. 35 места получи и Карлос Сайнц – 10 за използването на 5-и двигател за сезона и още 25 за използването на елементи от 5-а и 6-а за сезона задвижваща система.

Следва Макс Верстапен с 30 места наказание – 20 за използването на елементи от 5-а и 7-а нерегламентирана задвижваща система и още 10 заради счупването на капака на двигателя в квалификацията, което се счита като използване на нов 8-и мотор за сезона заради падналите пломби. Макс ще трябва да изтрърпи и още едно наказание – преминаване през бокса заради това, че е бил пуснат в квалификацията без колата да е достатъчно добре подсигурена с незавити болтове на корпуса.

Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън имат съответно 10 и 5 места санкция за съответно ползването на 9-и неразрешен двигател за сезона и допълнителен елемент за 9-и нерегламентиран двигател. Най-малко от всички – 3 места, получи Маркус Ериксон за задържане на Нико Хюлкенберг в квалификацията.

След всички тези наказания стюардите на ФИА  по начин, който сигурно само те разбират, сформираха и следната стартова решетка, която можете да видите ТУК.