Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено дава краен срок на Ред Бул да реши до май месец...

Рено дава краен срок на Ред Бул да реши до май месец дали остава с техните мотори

77
0
двигател,мотор,Рено

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул заяви, че компанията е дала срок до месец май на екипа на Ред Бул да реши дали ще използва задвижващите системи на французите и след 2018 г. или други.

Според него по този начин се спазва и Допълнение 9 към спортния правилник на ФИА за двигателите относно сроковете за преговори и вземането на окончателните решения. В него е било посочено, че до 15 май тази година трябва да е ясно кой какви мотори ще ползва за 2019 г.

„Биковете” са в своя последен сезон от договора си с Рено, като моторите всъщност са брандирани с логото на Tag Heuer. Смята се, че те в момента наблюдават развитието на агрегатите на Хонда, които са ползвани от екипа на Торо Росо. И ако те вече са достатъчно надеждни и мощни, то и големият отбор на Дитрих Матешиц може да премине към тях.

Ако последното стане, това ще означава, че Рено ще има само един клиент от 2019 г. – екипа на Макларън. Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер каза наскоро, че тимът си оставя опциите за следващия сезон отворени.

От Рено обаче явно не искат да чакат много, като според Абитебул най-късно до края на май трябва да е ясно кой отбор от кой производител ще получава задвижващи системи.

Правилото явно е било въведено от тази година, тъй като Макларън обяви, че прекратява партньорството си Хонда и преминава към Рено през септември 2017 г. Абитебул уточни, че тимът трябва до тази дата да обяви дали остава с Рено или не, а не е задължително да се финализират детайлите по новия договор.