Начало Автомобили Renault показа новия луксозен Koleos

Renault показа новия луксозен Koleos

44
0

Renault показа новия луксозен SUV Koleos по време на автомобилния салон в Пекин (Китай). Лично председателят и главен изпълнителен директор на Groupe Renault Карлос Гон представи автомобила, който е с напълно променен дизайн и ще се продава на 80 пазара по света.

„Отбелязваме световната премиера на напълно новия, флагмански SUV модел Renault Koleos”, заяви Гон. „Koleos бе напълно преосмислен в инженерно отношение, с мощно стилно оформление, уникални характеристики и пълни SUV способности.”

Новият Koleos излъчва мощно присъствие и предлага изискан, комфортен интериор, с водещо в класа пространство в купето, включително 289 мм пространство за коленете на пътниците отзад. Сред характеристиките, изисквани от пазара, влизат волан с подгряване и лесно размразяване за страните със студен климат, както и въздушен филтър за неутрализиране на полени, прах и неприятни миризми.

Новият Koleos предлага по-висока шофьорска позиция с отлична видимост. Сравнена с традиционен седан, позицията на водача в новия Koleos е разположена 150 мм по-високо – характеристика, която е високо ценена от купувачите на SUV модели. Ръкохватките от двете страни на централната конзола са заети от света на офроуд машините, като едновременно с това насищат интериора със спортно усещане.

Най-добрата в класа и много лесна за използване 4х4 система на Koleos се отличава с 4х4-i технология, система за задвижване на четирите колела, която улеснява превключването между режимите 2WD, 4WD AUTO и 4WD LOCK. Трансмисията 4х4 на автомобила гарантира също така повишена безопасност и стабилност, като неутрализира недозавиването и презавиването, оптимизирайки сцеплението в трудни условия. Новият Koleos предлага и висока проходимост с пътния си просвет от 213 мм.

Ключова характеристика в интериора на новия Koleos и за комфорта по време на път, е R-Link 2, свързано, персонализирано изживяване. Тази система служи като контролен център за координиране на функции като аудио система BOSE, инфотейнмънт, навигация, телефония с технология свободни ръце, радио и системи за асистиране на управлението.

В зависимост от пазара, новият модел идва с голям набор от системи и функции за подпомагане на управлението, всички от които могат да се контролират чрез таблета R-LINK 2.

Новият KOLEOS допълва гамата във високия клас автомобили на Renault, която сега включва кросоувъра Espace, големите седан и комби Talisman и Talisman Estate. Той завърша и дизайнерския ренесанс на гамата на Renault. Новият Koleos е моментално разпознаваем като топ модела в гамата на Renault, благодарение най-вече на своя дизайн отпред, който изпъква със силно откроимото лого на Renault, позиционирано в центъра на широката хромирана радиаторна решетка.

Новият Koleos ще се произвежда в два завода – Пусан в Южна Корея за всички пазари с изключение на Китай плюс Ухан в Китай – за китайския пазар. Двата завода отговарят на високите стандарти на Renault за качество на производството, контролиращи процеса за автомобилите, конструирани на платформата CMF-C/D за марките, принадлежащи на Groupe Renault.