Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено нае бивш служител на Ред Бул за шеф по аеродинамиката

Рено нае бивш служител на Ред Бул за шеф по аеродинамиката

34
0

Екипът на Рено в F1 нае Пийт Мачин като шеф по аеродинамиката. Той е бивш служител на Ред Бул, като работеше по развитието на колата в аеродинамичния тунел. Мачин ще започне работа във френския тим от 3 юли тази година. Кариерата му във Формула 1 стартира с екипа на Ероуз през 1997 г. където е главен инженер по CFD технологиите. След това от април 2002 г. работи в Jaguar Racing, след което стана част от Ред Бул, след като Дитрих Матешиц закупи тима на Ягуар в края на 2004 г.

„Аеродинамиката очевидно е елемент с огромна важност за представянето на пистата, заяви управляващият директор на Рено в F1 Сирил Абитебул. – Затова привличането на Пийт е важна част от нашата програма по наемането на нови служители. Последните промени в правилата са по-ключови от аеродинамична гледна точка спрямо преди. Затова да имаме Пийт при нас в такъв период на вълнуваща еволюция е от голяма полза.”

Самият Мачин заяви: „Ясно е, че Рено Спорт е сериозен в намерението си да се справи с новото си предизвикателство във Формула 1 и съм щастлив да се присъединя към тима. Боб Бел ръководеше техническия отдел на Рено, когато тимът спечели титлите. Затова нямам търпение да работя с него, като целта е да постигнем същите резултати, както преди. Преди съм работил с Ник Честър (техническия директор по шасито) и с Киарон Пилбийм (главният състезателен инженер) и познавам някои от ключовите хора в екипа.“