Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено нае нов пилот по развитието на колата

Рено нае нов пилот по развитието на колата

40
0

Екипът на Рено нае нов пилот по развитието на колата. Това е състезателят от Формула 2 Оливър Роуланд. Британецът, който ще се състезава за екипа на DAMS в сериите, които да миналата година носеха името GP2, досега беше пилот в симулатора на френския тим. Засега програмата на 24-годишният пилот още не изяснена напълно.

„Още не е решено точно какво ще трябва да правя по отношение на колата. Но се надявам да мога да кара в някой от тестовете за млади пилоти или в изпитанията на Пирели, заяви Роуланд. – Предполагам, че малко това ще зависи и от представянето ми в F2. И ако свърша добра работа, ще получа добро възнаграждение, свързано с F1.”

Оливър спечели шампионата на Формула Рено 3.5 през 2015 г., а освен това работеше като неофициален пилот на симулатора на Мерцедес в Ф1 през същата година. През миналата година в GP2 той завърши на 9-а позиция и за този сезон се надява на по-добро представяне.

В миналото титлата в сериите като пилоти на DАМS са печелили Ромен Грожан, Джолион Палмър и Давиде Валсеки. Сезонът във Формула 2 започва този уикенд със състезанието в Бахрейн.