Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено няма да може да доставя мотори на Макларън

Рено няма да може да доставя мотори на Макларън

69
0

Рено няма да може да доставя задвижващи системи на Макларън от следващия сезон, твърди Motorpsort. Според изданието френският концерн е обявил, че в момента няма потенциала да дават мотори на 4 отбора от следващата година и е твърде късно това да се промени.

Възможността все пак екипът от Уокинг да получи агрегати на Рено, е Торо Росо да премине към двигатели на Хонда и да се освободи един слот за Макларън. Това обаче изглежда малко вероятно, след като стана ясно, че първите преговори между японците и екипа от Фаенца са се провалили.

Според информацията шефовете на Ред Бул са поставили краен срок на екипа на Торо Росо да се договори с Хонда до края на днешния ден. И ако не успее повече преговори няма да има и малкият отбор на Дитрих Матешиц ще остане с Рено о през 2018 г.

Смята се, че също така при раздяла с Хонда, Макларън няма да може да използва правилото, според което ФИА трябва да задължи някой от другите 3 доставчици (Мерцедес, Ферари и Рено) да осигури мотори на екипа от Уокинг, тъй като вече срокът за активиране му (явно до края на месец август) бил минал.