Начало Автомобили Renault подари на папа Бенедикт XVI ексклузивен електрически автомобил

Renault подари на папа Бенедикт XVI ексклузивен електрически автомобил

47
0
Renault,Бенедикт XVI,Папа

Renault дари Ватикана с два електрически автомобила, направени специално да посрещнат транспортните нужди на Папата. Автомобилите бяха предадени на Негово Светeйшество Бенедикт VXI лично от Председателя и Изпълнителен директор на Renault Group, Карлос Гон. Срещата се състоя на 5 септември в лятната резиденция на Папата в Кастел Гандолфо. 

Първият автомобил е предназначен за пътуванията на Папата, когато той е в лятната си резиденция. Той е бял на цвят и с папския герб на вратите. Той е екологична версия на Папамобила. Базиран на Kangoo Maxi Z.E., дължината му е 4,6 метра, а височина 1,8 м.  Задвижва се от 44kW (60 к.с.) електрически мотор, черпещ енергия от литиево-йонна батерия, която гарантира среден NEDC комбиниран пробег от 170 км. 

Дизайнът на другия автомобил е много близък до този на първия, макар да е син на цвят, а от двете му страни да минават жълта и бяла ивица. Той е предназначен за жандармерийския корпус на Ватикана, грижещ се за сигурността на Папата. 

Двата автомобила бяха преработени в сътрудничество с френската конструкторска-каросерийна фирма Gruau. Tези специални, ексклузивни автомобили са с капацитет до четирима пътника и са оборудвани с две изключително удобни самостоятелни задни седалки. Сред другите специфични решения спадат отварящ се покрив, демонтируеми задни странични прозорци, закачени на панти задни странични врати и електрически „падащи“ степенки под вратите, подпомагащи качването и слизането в и от автомобила. 

Двата автомобила са израз на опита на Renault като автомобилен производител и лидер в областта на електрическите автомобили, и служат като ясно послание за устойчиво развитие, отправено от Ватикана и Негово Светейшество Бенедикт XVI. Известен с особено голямото внимание, което отделя на въпросите за околната среда, Папата често подчертава необходимостта от устойчиво развитие, за да се съхрани Сътворението. 

Tова дарение за Негово Светейшество е средство, с което Renaultпотвърждава своя силен и дълготраен ангажимент по отношение на устойчивото развитие и респект към околната среда,“ заяви господин Карлос Гон, Председател и Изпълнителен директор на Renault Group. 

Renault

Renault Group, която е активна в 118 държави, създава, разработва, произвежда и продава автомобили и търговски превозни средства под три марки: Renault, Dacia и Renault Samsung Motors. Програмата Renault Z.E., която цели да промотира електрическата мобилност, символизира отдадеността на концерна в полза на околната среда. В ролята си на пазарен лидер в сферата на електрическите автомобили, Renault изпъква като единственият автомобилен производител, който лансира на пазара обширна гама от иновативни технологично решения и достъпни електрически и търговски автомобили. Гамата включва четири модела: Twizy (градски модел), Fluence Z.E. (просторен седан), Kangoo Z.E. (ван) и, от края на 2012 г., ZOE (компактен хечбек).

За Renault работят 128 000 служители по целия свят. През 2012 г. Renault Group декларира общи продажби от 42 826 000 000 евро и реализирани над 2,7 млн. автомобила.