Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено показа как ще изглеждат болидите в F1 след 10 години

Рено показа как ще изглеждат болидите в F1 след 10 години

49
0

Екипът на Рено показа как според него би трябвало да изглеждат болидите във Формула 1 след 10 години. На автомобилното изложение в Шанхай френският концерн демонстрира модела R.S. 2027, който тежи едва 600 кг. и е със затворен кокпит, който обаче е прозрачен и пилотите се виждат добре и от далеч.

Задвижващата система разполага с невероятните 1340 конски сили. Машината е 4х4 и е захранвана от малък двигател с вътрешно горене, но към него има голяма батерия, които има капацитет 5 пъти по-голям от този на сегашните.

Така се достига и изключителната мощност, която не е непозната за F1 от миналото. По-големи стойност са достигани през 1986 г. в бурното развитие на тогавашна турбоера.

Гумите са доста по-големи и по-широки от сегашните, както и крилата, които освен това са и подвижни. Има вариант болидът да е без заден спойлер.

Според Рено въпреки развитието на всички технологии, пилотът трябва да остане много важен и определящ фактор в спорта. И неговото представяне да е от решаващо значение и за това на болида.