Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено повиши Роб Уайт, привлече Киарон Пилбийм от Макларън

Рено повиши Роб Уайт, привлече Киарон Пилбийм от Макларън

24
0
Киарон Пилбийм,Щофел Вандоорн

Рено обяви някои структурни промени в екипа и привличането на нов служител в екипа. Ветеранът Роб Уайт ще се премести да работи от Вири-Шатийон в Енстън, като ще бъде повишен и ще изпълнява ролята на оперативен директор. В същото време Киарон Пилбийм (на снимката вдясно) ще се присъедини към френския тим от Макларън и ще заема длъжността главен състезателен инженер. Идването на Пилбийм, който преди работеше за БАР, Ред Бул, Лотус и Макларън, е част от увеличаването на персонала на тима с 20%.

„2016 г. беше изцяло за поставяне на основните за бъдещето, като ние сме отдадени на Формула 1 за дълъг период от време, заяви изпълнителният директор на Рено за F1 Сирил Абитебул. – Колата ни за 2016 г. беше глобена буквално за няколко седмици. Затова фокусът ни беше върху увеличаването на работещите хора в тима и на инфраструктурата, гледайки към следващата година и по-нататък.

Наемахме хора през цялата година, като целта ни беше да имаме качествена работна сила. Израснахме до ниво, което да ни позволи да се борим с топтимовете. Фабриката ни в Енстън се разрасна, като сме увеличили капацитета на нашите CNC машини, като две такива нови се изграждат в момента. Почти всеки департамент в базата се е увеличил като площ.“