Начало Автомобили Renault ще покажат нов концепт заедно с Рос Лавгроув

Renault ще покажат нов концепт заедно с Рос Лавгроув

70
0
Renault

Renault ще представи нов концептуален автомобил заедно с дизайнера Рос Лавгроув. Колата ще бъде показана в началото на април на триеналето в Милано.

От компанията обясниха, че моделът е изследване на нов дизайнерски език, водещото в който е природата. Концепцията освен това ще е съобразена с околната среда и опазването й. Създателите й целят да повишат разбирането на важността от това да се грижим за света около нас и да разбираме по-добре влиянието си – в голяма степен негативно – върху него.

Рос Лавгроув е световноизвестен дизайнер, който е правил проекти за Airbus Industries, Peugeot, Apple Computers, Issey Miyake, Motorola, LvMH, Tag Heuer и т.н. В началото на кариерата си се е трудил по уокмените на Sony. Работата му е позната по цял свят и отличавана с редица награди.

Шефът на алианса Renault-Nissan Карлос Гон пък смята, че Китай ще спаси електрическите автомобили. Плановете на страната са да инвестира сериозно в съоръжения за производство на такъв тип коли и то да стане 2 милиона броя на година до 2020 г., обясни той.

Това не е спекулация. Решенията на Китай в това отношение са сред най-дръзките, взимани от което и да е правителство – заяви Гон.

Nissan планира да извади електрически автомобил заедно с китайския си партньор Dongfeng през 2015 г. Renault смятат да започнат производство горе-долу по същото време.

– В Китай са 16 от 20-те най-замърсени градове в света. Те ще постановят тенденциите за това какво ще купуват потребителите – допълни Гон.

Китай и контролираните от държавата компании там демонстрират сериозен интерес към електрическите автомобили. Dongfeng наддават за дял във Fisker, където имат финансови затруднения. Wanxiang Group плащан 465 млн. долара за фалиралия производител на батерии A123 Systems, а BYD ще представят съвместния си проект за електрически модел с Daimler тази година.